Unul dintre prezentatorii televiziunii de stat de la Moscova, Dmitri Kiselyov, a facut un comentariu exploziv, referitor la tensiunile legate de referendumul din Crimeea. El a afirmat ca „Rusia este singura tara capabila sa transforme Statele Unite intr-o ‘cenusa radioactiva'”.

Declaratia lui Kiselyov a fost facuta intr-o emisiune saptamanala de stiri de la televizunea rusa de stat, Rusia 1, potrivit AFP.

Kiselyov a facut acest comentariu pentru a intari argumentul sau ca Statele Unite si presedintele Barack Obama traiesc cu frica de Rusia condusa de Vladimir Putin, pe fondul crizei din Ucraina.

Programul TV a fost difuzat in momentul in care au fost anuntate primele rezultate ale exit-poll-ului din Crimeea, care au aratat ca o majoritate covarsitoare a locuitorilor a votat pentru parasirea Ucrainei si alipirea la Rusia.

Kiselyov a fost aratat in studioul televiziunii Rusia 1 in fata unei imagini din fundal care prezenta ciuperca unui nor produsa de o explozie nucleara, cu sloganul „intr-o cenusa radioactiva”.

„Americanii il considera pe Putin a fi un lider mai puternic decat Obama”, a spus Kiselyov, prezentand rezultatele unui sondaj.

„De ce Obama il suna pe Putin tot timpul si ii vorbeste ore in sir?”, s-a intrebat comentatorul TV.

Kiselyov si-a castigat o reputatie in Rusia, el fiind unul dintre cei mai provocatori comentatori TV din tara. El este foarte influent, datorita show-urilor sale de televiziune difuzate duminica seara, la o ora de maxima audienta.

Sursa: Ziare.com