Preşedintele mişcării naţionaliste Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, condamnă ferm manifestaţiile rasiste şi anticonstituţionale organizate astăzi, la Târgu Mureş, cu aprobarea autorităţilor locale.

Fiindcă la manifestaţii au participat mai mulţi primari ai UDMR, preşedintele Noii Drepte îi cere lui Victor Ponta să recunoască existenţa unor articole în protocolul de colaborare politică încheiat între PSD-PC-UNPR şi UDMR, prin care Ponta s-ar angaja să susţină autonomia culturală şi teritorială a aşa-zisului „ţinut secuiesc”.

„Domnule prim-ministru Victor Viorel Ponta, cum explicaţi că la întrunirea xenofobă şi anticonstituţională aprobată astăzi la Târgu Mureş – deşi autorizaţia de manifestare a fost cerută de către o organizaţie inexistentă din punct de vedere juridic – au luat parte primari ai UDMR, cu care aţi încheiat un protocol de colaborare la nivel Guvernamental? Îi solicit în mod public premierului Victor Ponta să recunoască existenţa unor articole în protocolul de colaborare cu UDMR prin care el garantează autonomia culturală şi teritorială a aşa-zisului ţinut secuiesc”, a precizat Tudor Ionescu.

Liderului organizaţiei româneşti i se pare scandalos modul în care extremiştii unguri au ales să se manifeste în spaţiul public, atacând forţele de ordine ale statului român cu petarde, bolovani şi bote.

„Aştept ca aceste provocări fără precedent în ultimii ani la adresa populaţiei româneşti din Târgu Mureş, la adresa Constituţiei României şi a instituţiilor democratice ale statului român, să fie aspru sancţionate de către autorităţi pentru că altfel se generează un precedent periculos”, a adăugat Tudor Ionescu pentru NapocaNews.