Echipa masculină de volei Universitatea Cluj a obţinut o victorie istorică, scor 3-1 la seturi, în faţa campioanei en-titre a României, CVM Tomis Constanţa.

Meciul din cadrul etapei a XXII-a a Diviziei A1, ultima a sezonului regulat, a fost echilibrată, clujenii trebuind să se întrebuinţeze serios pentru a obţine victoria, deşi aveau în faţă echipa de juniori a grupării campioane.

Sportivii pregătiţi de Romeo Lotei şi-au adjudecat primele două seturi la 24 şi la 23, după care au fost învinşi cu 23-25 în cel de al treilea. Ultimul set a fost câştigat de clujeni cu 25-20 şi ”U” părăseşte ultima poziţia a clasamentului la ultima apariţie a sezonului regulat.

Un rezultat excelent au obţinut şi voleibaliştii de la Unirea Dej care s-au impus greu, pe teren propriu, în fata celor de la Dinamo Bucureşti, scor 3-2 la seturi.

În prima fază a play-off-ului vor avea loc confruntările VM Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare, Dinamo Bucureşti – CS Unirea Dej, CS Arcada Galaţi – U. Cluj-Napoca, Phoenix Şimleu Silvaniei – VCM LPS Piatra Neamţ. Meciurile se vor disputa după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”.

Paul Panait