Rugbyştii de la ”U” Cluj au câştigat cu scorul de 47–3 ultimul meci test dinaintea startului noii ediţii a SuperLigii Naţionale, disputat la Esztergom în compania echipei naţionale a Ungariei.

La pauză universitarii aveau deja un avantaj confortabil, scor 19-3, în ciuda evoluţiei mai puţin convingătoare a sportivilor pregătiţi de Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu.

Cei doi tehnicieni le-au cerut jucătorilor mai multă atitudine iar jocul s-a schimbat mult în bine. Nu mai puţin de şapte eseuri au înscris rugbyştii de la ”U” în confruntarea cu prima reprezentativă a Ungariei, şase dintre acestea fiind transformate de Ionuţ Dimofte.

În deschiderea partidei dintre Ungaria şi ”U” Cluj au evoluat juniorii sub 16 ani a clubului universitar şi echipa similară a celor de la Rugby Club Esztergom.

Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 6-3. În partida juniorilor au punctat doar încercările înscrise, cei doi antrenori stabilind ca echipele lor să nu uzeze de tranformări.

La sfârşitul acestei săptămânii ”U” Cluj va debuta în noua ediţie a SuperLigii Naţionale de rugby, în deplasare, cu Steaua Bucureşti.

Paul Panait