Candidatul republican care a castigat alegerile preliminare in Chicago pentru Congresul SUA crede ca tornadele si alte dezastre naturale sunt trimise de Dumnezeu, care e suparat pentru ca li se dau drepturi homosexualilor, iar autismul este o pedeapsa divina pentru pacatele parintilor.

Printre alte opinii controversate, Susanne Atanus se pronunta vehement impotriva avorturilor, egalitatii in casatorie si a drepturilor pentru homosexuali si lesbiene, scrie The Independent.

Candidatul republican, in varsta de 55 de ani, pretinde ca mariajele intre persoane de acelasi sex provoaca SIDA, iar autismul si dementa sunt pedepse de la Dumnezeu.

„Dumnezeu controleaza vremea. Dumnezeu e suparat. Il provocam cu avorturile si casatoriile intre persoane de acelasi sex si cu casatoriile in afara bisericii”, a spus ea intr-un interviu.

„Activitatea intre persoane de acelasi sex va creste cazurile de SIDA. Daca se intampla in armata, ne va slabi armata. E nevoie sa il respectam pe Dumnezeu”, declara Atanus.

Atanus a primit 15.238 de voturi, in comparatie cu 13.864 de voturi primite de contracandidatul ei.

Partidul Republican s-a distantat de Atanus dupa ce afirmatiile ei au devenit publice. Liderul Partidului Republican din statul Ilinois, Jack Dorgan, i-a cerut lui Atanus sa se retraga din cursa pentru Congres, insa ea a refuzat.

Intr-un comunicat, liderul republican a afirmat: „Declaratiile agresive ale Susannei Atanus nu isi au locul intr-o dezbatere politica moderna si ea insasi nu poate reprezenta Partidul Republican. Candidatura ei nu este sprijinita si nici aprobata de catre liderii partidului nostru, iar ea ar trebui sa se retraga din cursa imediat”.

Sursa: Ziare.com