Procurorii DNA Cluj susţin că patronul companiei de transport Fany, Ştefan Cadar, a promis 10.000 de euro unui funcţionar din Consiliul Judeţean Cluj pentru a convinge o comisie din instituţie să acorde licenţele de transport în forma dorită de patron. Funcţionarul şi-a recunoscut implicarea.

Scandalul Fany ajunge în Consiliul Judeţean Cluj. Funcţionarul a trebuit să-i convingă pe membrii Comisiei paritare din Consiliul Judeţean să atribuie licenţele de transport în judeţul Cluj aşa cum au venit acestea de la Bucureşti, de la Autoritatea Rutieră Română, avatajând astfel compania Fany. Acesta a şi reuşit, având în vedere că în data de 23 decembrie 2013, Consiliul Judeţean Cluj a votat în favoarea acordării licenţelor de transport în sensul dorit de Fany. ”Se mai reţine în actele de inculpare, exclusiv în ce priveşte pe inculpatul Cadar Eronim Ştefan, săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în contextul în care la sfârşitul lunii decembrie 2013, acesta a apelat la sprijinul unui funcţionar din cadrul Consiliului Judeţean Cluj pentru a-l determina ca prin influenţa de care acesta se bucură, funcţioar care este suspect în această cauză penală şi care a fost audiat în cursul zilei de ieri (vineri, 14 martie) şi a recunoscut împrejurările pe care le relatează şi care sunt consemnate şi fac obiectul inculpării. Inculpatul Cadar a apelat la acest funcţionar, i-a solicitat să intervină la membrii comisiei paritare de la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, promiţându-i suma de 10.000 de euro dacă va reuşi să persuadeze pe aceştia pentru a emite propunerea de atribuire a licenţelor în forma în care actele veniseră de la Bucureşti în prima etapă a licitaţiei, care după cum am arătat fusese deja aranjată de maniera la care au convenit inculpaţii. Se reţine că din această sumă de 10.000 de euro, inculpatul a plătit acestui suspect-funcţionar în cadrul CJ Cluj, suma de 6.000 de lei până în prezent”, susţin procorurii DNA Cluj.

Funcţionarul despre care vorbesc procurorii DNA ar fi Răzvan Pop, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu

Citește mai mult pe: Adevărul