Sâmbătă, 8 martie a.c., la ora 19.39, s-a primit o solicitare prin SNUAU 112 din partea unui turist, care a transmis că împreună cu prietena sa pornise într-o drumeție romantică dinspre Cheile Turzii, fără o destinație anume și s-au rătăcit la un moment dat dupa ce au ieșit de pe un drum de țară.

Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj l-a întrebat pe Remus P., turistul de 32 de ani, din județul Sălaj, care s-a rătăcit, dacă poate da detalii despre zona unde se află, acesta spunând că vede în zare trafic și crede că este vorba de autostradă. Totodată acesta i-a spus dispecerului că are un telefon prin care poate preciza coordonatele exacte unde s-a rătăcit. Jandarmul de serviciu i-a solicitat tânărului respectivele coordonate, astfel încât un echipaj de jandarmi clujeni să poată identifica zona unde se află, pentru a putea fi recuperați în cel mai scurt timp.

Echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Turda a ținut în permanență legătura cu dispeceratul I.J.J. Cluj dar și cu Remus P., astfel încât după o oră și 10 minute de la primirea apelului, cei doi turiști au fost găsiți pe un deal între cariera Săndulești și Autostrada Transilvania, recuperați și însoțiți într-o zonă de siguranță.

Cei doi turiști au ținut să mulțumească jandarmilor clujeni pentru efortul depus și și-au cerut scuze pentru situația creată.

În acțiunea de căutare-salvare a turiștilor rătăciți în seara de 8 martie, au fost angrenate atât efective ale poliției cât și ale salvamontului.