În urma percheziţiilor au fost reţinute 4 persoane. Patru persoane care fac parte dintr-o reţea infracţională, bănuită că oferea bani cu camătă şi cerea taxă de protecţie, au fost reţinute. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe arme. Reţeaua acţiona pe raza municipiilor Turda şi Câmpia Turzii.

La data de 19 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Cluj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele a cinci persoane, cu vârste între 25 şi 39 de ani, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate.

În fapt, membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, pe raza municipiilor Turda şi Câmpia Turzii, ofereau bani cu dobândă (camată) şi exercitau violenţe şi ameninţări asupra mai multor deţinători de localuri publice în vederea impunerii unor taxe de protecţie.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe arme deţinute de către membrii grupării, contrar prevederilor legale în vigoare. La sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Cluj au fost conduse în vederea audierii 20 de persoane. În urma probatoriului adminstrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane, acestea urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Remus Florescu, Sursa: Adevarul