Deşi Prefectura susţine că rezidenţii şi-au primit, până miercuri, 5 martie, bursele, tinerii medici din Cluj-Napoca vor protesta joi, 6 martie, ca să le atragă atenţia încă o dată autorităţilor că ar trebui să le plătească bursele la timp, dar şi orele suplimentare şi gărzile. Protestul a fost anunţat şi pe YouTube printr-un video amuzant cu Hitler, care se enervează la auzul veştii că rezidenţii clujeni protestează.

 

Un rezident clujean a găsit o metodă amuzantă de a anunţa protestul de mâine, 6 martie, al rezidenţilor din Cluj care şi-au primit bursele cu întârziere şi nu le sunt plătite nici orele suplimentare, nici gărzile. Parodia a fost numită „Ponta supărat pe medicii rezidenţi din Cluj“ şi este un fragment din filmul „Inglourious Basterds“ („Ticăloşi fără glorie”) al lui Quentin Tarantino. Titrarea este haioasă, însă, în glumă, punctează anumite lipsuri din sistem.

Iată câteva replici rostite de Hitler în videoclipul-parodie: „Dacă au mâncat şase ani zacuscă, nu mai pot mânca încă şase? De unde burse?”, „V-am spus să-i umiliţi din facultate, să schimbaţi de trei ori programa pentru rezidenţi“. Protestul rezidenţilor clujeni va începe mâine, 6 martie, între orele 13.00 şi 16.00, şi va avea loc în faţa sediului Prefecturii Cluj. Manifestaţia este autorizată. Reprezentanţul rezidenţilor clujeni, Paul Turcoman, spune că motivul principal pentru care se protestează este faptul că nu s-au plătit bursele la toţi medicii. „Unii le-au primit azi şi ieri. Vorbim de bursele pe ianuarie“, spune Turcoman. O bursă este în valoare de 670 de lei. Prefectura Cluj a anunţat azi, 5 martie, printr-un comunicat, că bursele tuturor rezidenţilor clujeni au fost virate.

Sursa: Adevarul