Yahoo News scrie că Fancsali Ernő, cel care a depus o petiţie pentru autonomia Transilvaniei la prefectura Cluj, ar fi fost ameninţat de membri ai „partidului” Noua Dreaptă.

Cineva ar trebui totuşi să îi spună lui Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte, să nu mai adune semnături pentru înfiinţarea partidului, pentru că deja naţionaliştii au partid… cel puţin aşa cred cei care au promovat această ştire.

„Tânărul a spus că s-a săturat ca Transilvania să fie degradată şi jefuită de politicieni”, adaugă Yahoo. Adică s-a săturat să fie jefuită mai mult de politicienii de la Bucureşti decât de cei de la Cluj?

Fancsali (născut în Odorheiu Secuiesc, Harghita)  îşi doreşte „o Transilvanie europeană, autonomă, într-o Românie federală, o Românie mai aproape de Europa şi nu una miticizată sau balcanizată, cum e acum”.

Fancsali Ernő este membru al Asociaţiei Transilvania Democrată, înfiinţată cu o săptămână în urmă (oare care Judecătorie i-a aprobat statutul de funcţionare pentru o asemenea asociaţie care promovează separatismul şi autonomia?).

Petiţia acestuia ar fi fost semnată în total de 10.000 de persoane.  Însă ce legătură au românii din afara Transilvaniei cu autonomia Transilvaniei? Pentru că Erno a recunoscut în faţa jurnaliştilor clujeni că a obţinut semnături pentru autonomia Transilvaniei şi federaţizarea României, chiar din afara graniţelor ţării.

Yahoo îl consideră atât de important pe Fancsali încât spune şi câţi prieteni are pe Facebook.