Poliţiştii clujeni au efectuat 3 percheziţii în municipiul Gherla, la locuinţele şi anexele unor persoane bănuite de comercializare şi deţinere, în mod ilegal, de alcool. Au fost ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, 1.500 litri de alcool, precum şi o armă.

La data de 17 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj-Poliţia municipiului Gherla au efectuat 3 percheziţii la locuinţele şi anexele a două persoane bănuite că desfăşoară activităţi ilegale de transport, depozitare şi comercializare de alcool dublu rafinat, susceptibil a proveni din afara antrepozitelor fiscale autorizate, neaccizat şi nemarcat în condiţiile legii.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat şi ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 1.500 litri de alcool, în valoare de circa 24.000 de lei, precum şi o armă cu aer comprimat.

Faţă de cele două persoane, cu vârste de 34 şi 60 de ani, din municipiul Gherla, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.2961 pct.1 lit.l din Legea 571/2003 privind Codul fiscal.

De asemenea, se efectueză cercetări pentru stabilirea legalităţii deţinerii armei identificate.