Unii combina cafeaua cu lapte, altii cu rom, unii cu ceai… Dar ce-ar fi daca ai combina cafeaua cu cardamom?Te-ai bucura de o aroma sofisticata, de un gust placut, dar si de o bautura care arde caloriile in fiecare zi!

Combinatia intre cafea si cardamom nu este deloc noua, aceasta cafea fiind foarte apreciata de catre arabi si indieni de multa, multa vreme. Reteta originala foloseste cateva pastai de cardamom in cafeaua fierbinte sau se folosesc cateva boabe care se macina odata cu cafeaua.

Exista doua feluri de cardamom, cel verde si cel maro. Aroma este delicata, aducand putin a citrice si oferind un gust usor piscator. Cardamomul verde are o aroma mai fina, pe cand cel maro prezinta o aroma mai intensa.

Cardamomul este unul dintre cele mai apreciate condimente, fiind considerat “regina condimentelor” in India. Pentru a le mentine aroma, semintele sunt pastrate cu tot cu tecile din care provin, iar tecile se desfac doar inainte de folosire, pentru a pastra cat mai intensa si proaspata aroma semintelor.

CARDAMOM – BENEFICII PENTRU SANATATE

Cardamomul este un puternic antioxidant natural, ajutand in combaterea aterosclerozei, dar si in detoxifierea organismului.

Cardamomul este totodata si un puternic antibacterian, cu intense efecte antiinflamatorii, de aceea cafeaua cu cardamom protejeaza impotriva cariilor si a altor infectii ale cavitatii orale, ale tubului digestiv sau a infectiilor respiratorii.

Fiind un puternic accelerator al metabolismului, cardamomul poate fi folosit si in curele de slabire.

Cafeaua cu cardamom poate reprezenta o adevarata “topitorie” a grasimilor, daca se vor folosi semintele de cardamom care vor fi macinate odata cu cele de cafea. Va recomandam sa folositi semintele de la cel putin o teaca de condiment, insa nu mai mult de 3 teci. In functie de gustul fiecaruia, folositi semintele de cardamom verde sau maro.

Daca suferi de constipatie sau balonare, cafeaua cu cardamom poate reprezenta un bun remediu. Atentie – cafeaua cu cardamom nu este indicata in cazul celor care sufera de sindromul de colon iritabil.

Cafeaua cu cardamom reprezinta si un extraordinar remediu impotriva oboselii, fiind recomandata in perioadele de stres, suprasolicitare sau pur si simplu pentru mentinerea tonusului cerebral.

Nu consumati mai mult de doua cesti de cafea cu cardamom pe zi.

Sursa: Healthy