În locașurile de cult ortodoxe din municipiul Zalău se desfășoară în această perioadă o campanie de informare privind riscurile consumului de alcool. Intitulată „Treaz de sărbători!”, acțiunea este derulată de Episcopia Sălajului şi Asociaţia Filantropia Porolissum, prin Centrul de Consiliere şi Informare „Sfântul Nicolae” din oraș.

Campania a demarat cu o sesiune de informare, duminică, 6 aprilie 2014, în biserica „Sfânta Treime” şi va continua până pe 25 aprilie în celelalte biserici din municipiu, precum şi în licee sau cabinete medicale. Informarea este realizată de un consilier al Centrului „Sfântul Dimitrie” din Cluj-Napoca și de voluntarii Centrului „Sfântul Nicolae” din Zalău.

„Acțiunea noastră are ca scop informarea tinerilor și adulților cu vârste cuprinse între 16 și 70 de ani, în legătură cu riscurile consumului de alcool. De asemenea se aduc în discuție alternativele de recuperare a celor care au ajuns la dependenţă, dar şi prevenirea acestui fenomen pentru a putea prăznui cu bucurie sărbătorile pascale”, a precizat inspectorul social al Episcopiei Sălajului, pr. Claudiu Nechita.

Concomitent cu informarea se vor oferi datele de contact ale Centrului „Sfântul Nicolae”, unde cei care au astfel de probleme sau cei apropiați lor, vor fi consiliați în mod gratuit.

Grigore Sâmboan, Sursa: Radio Renasterea