Judoka legitimată la Universitatea Cluj, Corina Căprioriu, s-a clasat pe poziţia a V-a în limitele categoriei 57 de kilgrame, în cadrul europenelor care se desfăşoară în Franţa, la Montpellier.

Clujeanca a ratat medalia de bronz fiind învinsă de portugheza Telma Monteiro, prin ippon. În fazele anterioare Corina Căprioriu trecuse de unguroaica Katinka Szabo, în faza optimilor de finală, în sferturi a învins-o prin ippon pe Irina Zabludina din Rusia, pierzând ulterior disputa din penultimul act cu franţuzoaica Automne Pavia.

În limitele aceleaşi categorii de greutate Loredana Ohâi, legitimată la ”U” Cluj) a fost eliminată în optimile de finală de Hedvig Karakas, din Ungaria. Ultima clujeancă participantă la ediţia din acest an a Campionatelor Europene, Alexandra Pop, nu a reuşit să treacă de primul tur, fiind întrecută în runda inaugurală a categoriei 48 de kilograme, de Amelie Rosseneu, din Israel.

La categoria 52 de kilograme Andreea Chiţu a urcat pe treapta a III-a a podiumului de premiere obţinând medalia de brinz după ce a învins-o pe nemţoaica Mareen Kraeh, prin ippon. La aceaşi categorie orădeanca Larisa Florian a trecut în primul tur pe Odette Giuffrida, din Italia, pieryând meciul următor, în optimi, în faţa kosovarei Majlinda Kelmendi.

Paul Panait