1. Cluj-Napoca a fost desemnat drept cel mai activ pol de creştere din România, în baza unui studiu realizat de către compania de consultanţă KPMG şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR). Municipiul a fost desemnat totodată exemplu de bună practică la nivel european, privind felul în care s-a reuşit absorbţia finanţărilor alocate polilor de creştere.

„Este o recunoaştere a eforturilor pe care întreaga administraţie locală le-a depus în vederea maximizării tuturor şanselor de a atrage bani pentru Cluj-Napoca, aceasta fiind strategia prin care am reuşit să ne diferenţiem calitativ în procesul de absorbţie a finanţărilor nerambursabile şi pe care o vom aborda şi în perioada de finanţare următoare, 2014-2020” a explicat primarul Emil Boc.

Situaţie proiecte:

– pe axa 1.1 – dedicată polilor de creştere:

Până în prezent, valoarea efectiv rambursată către municipiu se ridică la suma de 170,432 milioane de lei (aproximativ 38 milioane euro), din care 110,165 milioane de lei de la UE şi 60,627 milioane de lei contribuţia de la bugetul de stat.

NapocaNews