Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna a depus marţi o cerere la Primăria Sfântu Gheorghe prin care solicită rezervarea Pieţei „Mihai Viteazul” în vederea organizării unui miting pentru autonomie pe data de 1 Decembrie a.c.

„Am formulat o cerere la Primărie prin care solicităm ca pe 1 Decembrie, între orele 11 şi 15, în Piaţa Mihai Viteazul, fostă Gabor Aron, să ne permită o demonstraţie în cadrul căreia să solicităm puterii de la Bucureşti să respecte Proclamaţia de la Alba Iulia din 1918, unde s-a promis autonomia. Nu e permis ca noi, minoritarii cum ni se spune, să tot înghiţim şi să înghiţim şi drepturile noastre să fie încălcate. Noi nu vrem nimic antidemocratic, vrem doar ceea ce partea română a formulat şi a promis. Nu cerem nimic ieşit din comun. Partea română s-a obligat şi cerem să respecte Proclamaţia de la Alba Iulia”, a declarat preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, în cadrul unei conferinţe de presă.

Piaţa „Mihai Viteazul” din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în mijlocul căreia se află o statuie a voievodului înconjurat de ostaşi şi secui, este locul în care prin tradiţie se organizează în fiecare an manifestările oficiale dedicate Zilei Naţionale a Românei.
Kulcsar a mai spus că săptămâna viitoare liderii PCM şi ai UDMR se vor întâlni pentru a discuta pe marginea proiectului de lege privind autonomia teritorială pe care Uniunea îl va înainta Parlamentului României.

Sursa: Agerpres