În cadrul unei intervenţii televizate, la un post de televiziune naţional, senatorul şi fostul ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a afirmat că „cetăţenii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii nu mai vor să muncească”. În momentul în care faci o asemenea afirmaţie, la un post de televiziune naţional, fără o vizită prealabilă în teren, având în vedere că respectivul senator s-a şi lăudat că el ar fi creat proiectul Combinatului Social, dai dovadă de laşitate şi iresponsabilitate.

Partidul Democrat Liberal condamnă ferm acest demers de denigrare a muncitorilor disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii şi, pe această cale, doreşte să facă unele precizări:

1. Respectivul proiect, denumit „Combinatul Social” a fost atât de bun şi de capabil încât, în varianta sa teoretică oferea soluţia reintegrării în muncă doar pentru 350 de cetăţeni, din cei aproape 3000 disponibilizaţi.
2. N-ar fi fost nevoie de acest proiect care n-a fost altceva decât un truc ieftin pentru a deturna atenţia cetăţenilor de la dispariţia Combinatului Metalurgic Câmpia Turzii dacă administraţia Năstase, cea care a privatizat Combinatul ar fi precizat, în contractul de privatizare o serie de clauze privind menţinerea în funcţiune a unui asemenea gigant economic, or Năstase şi argaţii săi au ales să devalizeze ţara şi să privatizeze toţi marii agenţi economici, cu sau fără licitaţii, cu sau fără clauze contractuale, ceea ce a adus la şomajul din ziua de astăzi, la falimentarea unor oraşe întregi, aşa cum este şi Câmpia Turzii.
3. Constatăm cu stupoare că, deşi senatorii lor îşi permit să vorbească despre Câmpia Turzii, despre şomerii de la Câmpia Turzii şi îşi permit să denigreze un oraş întreg, liderul PSD, Victor Ponta, a ales să vină la Câmpia Turzii doar pentru a se plimba cu avioanele F-16, preferând să ascundă dezastrul de la Mechel Câmpia Turzii sub un preş al manipulărilor media, al scandalurilor de suprafaţă şi al minciunii, într-un stil tipic stalinismului.
4. Fie că va funcţiona, fie că nu, Combinatul Social nu oferă o variantă viabilă pentru cei 4000 de şomeri ai municipiului Câmpia Turzii şi, în lipsa unui parc industrial capabil, aceşti oameni se transformă din contribuabili, aşa cum erau până în 2012, în asistaţi sociali.

Ca o concluzie, observăm că senatorii şi deputaţii PSD îşi arogă dreptul de a vorbi, cu iresponsabilitate şi laşitate, despre dramele poporului român, la televiziunile naţionale, fără a avea bunul simţ de a demara proiecte reale, viabile, de relansare a economiei româneşti. Domnilor, dacă nu sunteţi în stare să începeţi ceva, mai bine continuaţi ceea ce a început guvernarea PDL a lui Emil Boc adică eficientizarea economiei, eficientizarea justiţiei şi eficientizarea sistemului bugetar şi al companiilor de stat.

Cristian Haiduc
Preşedinte PDL Câmpia Turzii