Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, apreciază că ziua de astăzi este o zi neagră pentru România, zi care poate fi asemănată cu Marţea Neagră din Parlamentul, atunci când statul de drept s-a dorit a fi destructurat. Este o zi de marţi, neagră pentru cetăţenii României, care începand cu 1 aprilie vor trebui să suporte creşterea preţului la benzină şi motorină. Practic, Victor Ponta şi Crin Antonescu „ne lovesc din plin” cu minciuni sfruntate şi promisiuni neonorate. Introducerea accizei pe carburant va creşte şi preţurile la produsele de larg consum începand de la pâine, lapte, carne, până la rechizitele şcolare. Acciza va lovi puternic în agricultură şi în industrie şi va reduce puterea de cumpărare în România. Românii ajung, în acest an, să aibă benzină și motorină mai scumpe ca în Germania sau Austria dar continuă să câștige salarii românești.

DSC_1986

Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt responsabilii direcţi ai acestei măsuri, deoarece erau împreună la guvernare atunci când au decis introducerea acestei accize. Crin Antonescu nu se poate deroba de această măsură abuzivă. Guvernul Ponta nici măcar nu este în stare să explice ce face cu banii în plus smulși din buzunarele tuturor. Victor Ponta și ministrul său de finanțe s-au încurcat în minciuni săptămâna trecută. Victor Ponta ne spunea că banii se duc în autostrăzi, Ioana Petrescu că se duc în plata de pensii și salarii. Noi, cei din PDL vă spunem adevărul: banii se duc la baronii locali și prietenii lor oameni de afaceri pentru a obliga primarii să aducă voturi și a asigura finanțarea campaniilor electorale ale PSD din acest an. Tocmai de aceea PDL la nivel naţional şi PDL la nivelul judeţului Cluj, va continua campania de informare a cetăţenilor cu privire la efectele dezastruoase ale introducerii acestei accize.

DSC_2021

Îi solicit public premierului Victor Viorel Ponta să nu trasforme benzinarii în perceptori de taxe pentru baronii locali ai PSD şi să accepte propunerea legislativă iniţiată de PDL, de abrogare a acestei taxe.

Daniel Buda, Preşedinte PDL Cluj