Prima televiziune online a ţiganilor din România, Romanian Gipsy Reality, a fost lansată, marţi, 8 aprilie, la Cluj-Napoca. Liderul romilor clujeni, Aurel Pascu spune că investiţia se ridică la circa 40.000 de euro şi speră ca în următoarele luni aceasta să intre şi pe reţelele de cablu.

Liderul Partidei Romilor Cluj, Aurel Pascu, iniţiatorul Romanian Gipsy Reality, a declarat, marţi, la lansarea televiziunii online, că una dintre emisiunile postului se va desfăşura în limba romani. „Am văzut că realităţile din cadrul etniei rome nu sunt reflectate exact aşa cum sunt şi de aceea am deschis această televiziune, Romanian Gipsy Reality, chiar de Ziua Internaţională a Romilor, 8 aprilie. Avem un studio special amenajat, iar noua televiziune va avea buletine de ştiri şi, printre altele, trei emisiuni pe săptămână de câte o oră şi jumătate.

Una dintre ele, «Gelem, gelem», care este şi titlul imnului ţiganilor, «Mă duc, mă duc», va fi în limba romani”, a afirmat el, citat de Mediafax. Grila de programe va fi „una dinamică, cu dezbateri pe teme de educaţie, artă, economie”. Ţiganii din Cluj vor putea viziona emisiuni de istoria şi cultura romani, nu numai pe Kanal D, Antena3 sau  ProTV. Dacă vreţi să vezi în direct emisiunile accesaţi AICI.

NapocaNews