Tribunalul Capitalei a hotărât arestarea a trei dintre medicii reținuți, vineri seara, cărora le expirase ordonanțele de reținere de 24 de ore, emise de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Aceştia realizau operaţii pentru vedete la Spitalul de Arşi.

Judecătorii au decis emiterea a trei mandate de arestare pe numele managerului Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arsuri, dr. Vitalie Stan, a șefului Secției Chirurgie Plastică, dr. Nicolae Antohi, și a medicului chirurg plastician dr. Cristina Isac. Ceilalți șase medici vizaţi în acest caz și o angajată a unei clinici private au fost lăsați în libertate, sub control judiciar.

Acasă la medicul Cristina Isac procurorii au găsit circa 170.000 de euro și alte sume de bani în lei și în alte valute.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalui Bucureşti (PTB) spun că pacienţii care doreau efectuarea unor operaţii estetice contactau suspecţii, medici angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, în baza unor anunţuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienţi care au efectuat operaţii similare.

Evz.ro