Deputatul liberal Elena Uioreanu, reprezentanta Colegiului 9 Cluj în Parlamentul României, a participat vineri, 11 aprilie 2014, la o amplă campanie de împădurire în comuna Mărișel, în zona numită Tăul Dobrușului.

Campania a reunit peste 200 de voluntari din organizații studenţesti. Parlamentarul PNL Elena Uioreanu, împreună cu primarul comunei Mărișelu, Traian Mariș, s-au alăturat tinerilor in ediţia a doua a campaniei de împădurire ”Sădește-ți viitorul”, inițiată de Asociația TerraMont Carpați, la care s-au plantat peste 3 hectare de teren.
”Nu trebuie să stăm și să asistăm la cum se degradează continuu mediul înconjurător și să așteptăm ca cineva, oricine altcineva decât noi, să acționeze. Nepăsarea este cea mai gravă atitudine pe care o putem avea, dacă ne considerăm cetățeni responsabili. Așa că, oricând voi fi chemată să mă alătur unei inițiative care stimulează implicarea, eu voi fi prezentă. Toată lumea ar trebui să știe că a te implica nu te costă nimic și nici nu te îmbolnăvești. Nu trebuie decât să fii disponibil, să îți pese, să te gândești la ce lași după tine. Sunt suficienți cei cărora nu le pasă decât un câștig imediat și facil, fără să țină cont că lasă în urma lor păduri rase de pe fața pământului. Nimeni nu ne obligă ca noi să fim la fel și, mai mult de atât, să reparăm ceea ce se poate încă repara. În plus, e de datoria noastră să tragem semnale de alarmă asupra dezastrului din păduri, să deschidem ochii autorităților și să nu acceptăm ca un dat nepăsarea.” a declarat Elena Uioreanu, deputat PNL în Colegiul 9, Cluj.

Campania de împădurire și-a propus, ca pe lângă acțiunea efectivă de plantare de puieți, să îi conștientizeze pe tineri în privința importanței unei relații corecte între om și mediul înconjurător și să îi responsabilizeze în vederea găsirii soluțiilor necesare stopării fenomenului de degradare a pădurilor.

NapocaNews