Conducerea Partidului România Mare a contestat la Tribunalul Bucureşti, în ziua de 10 aprilie a.c., lista de candidaţi depusă de persoana fizică Corneliu Vadim Tudor la Biroul Electoral Central, în numele Partidului România Mare, pentru alegerile din 25 mai 2014.

Instanţele judecătoreşti, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti, au stabilit, prin Sentinţa civila nr.40 P/2013, irevocabilă şi înregistrată în Registrul partidelor politice, că numitul Corneliu Vadim Tudor nu este preşedinte al Partidului România Mare, din 20 iulie 2013. La Congresul Extraordinar de la Alba Iulia din 27 iulie 2013, Corneliu Vadim Tudor nu a avut curajul să participe şi a fost chiar exclus din Partidului România Mare pentru grave încălcări ale Statutului PRM.

Sfidând şi nerespectând Legea nr.33/2007, art.16 şi hotărârea judecătorească irevocabilă, cetăţeanul Corneliu Vadim Tudor a fost acceptat, deocamdată, să candideze pentru Parlamentul European.

În ipoteza, puţin probabilă, că acesta va fi ales în noul Parlament European urmează ca, pentru a fi validat în Parlamentul European, numitul Corneliu Vadim Tudor să obţină acordul scris al conducerii Partidului România Mare aleasă la Alba Iulia.

Fiind netemeinică şi nelegală lista de candidaţi propusă de persoana fizică Corneliu Vadim Tudor, în locul Partidului România Mare, ea nu va avea nicio finalitate pentru componenţa viitorului Parlament European.

Dr.Gheorghe Funar
Preşedintele Partidului România Mare