In extremitatea nordica a celei mai mari dintre insulele ce alcatuiesc Noua Zeelanda se afla una dintre cele mai simpatice si bizare pensiuni din intreaga lume – casa in forma de gheata.

Inedita constructie, cuibarita in inima unei livezi de nuci, apartine sotilor Judy si Steve Van-Den Yssel-Richards, renumiti in Noua Zeelanda pentru cafeneaua eco deschisa in urma cu mai bine de 20 de ani, dar si pentru crescatoria de anghile, o specie de pesti rapitori asemanatori serpilor.

In ciuda exteriorului neobisnuit, casuta in forma de gheata, construita chiar de catre cei doi proprietari, este o locuinta in toata regula, avand la parter o baie cu suprafata destul de generoasa, un living si o bucatarie open space, la intersectia carora se afla un superb semineu din piatra naturala, iar la mansarda un dormitor de poveste, cu un pat imens asezat sub bolta de grinzi din lemn ce imbraca tavanul. Toate finisajele si piesele de mobilier sunt lucrate manual, in interior predominand piatra naturala, lemnul masiv si fierul forjat, elemente care ajuta in definirea stilului rustic in care a fost amenajata casa de vacanta cu design unic.

Turistii cazati in bocancul urias beneficiaza si de o mica terasa amenajata in exteriorul casei, unde se pot…

Articol integral si imagini la: Casadex