De multe ori de-a lungul istoriei, războiul şi prigoana au avut un efect neaşteptat asupra celor pe care deţinătorii puterii încercau să-i distrugă: cei prigoniţi au fost întăriţi mai mult ca niciodată şi au ajuns chiar să fie pomeniţi în veci.

Legionarii şi simpatizanţii Mişcării Legionare, întruniţi astăzi sub diverse forme, sunt loviţi constant din partea guvernanţilor, dar nu numai, de parcă ar reprezenta vreun pericol la adresa siguranţei naţionale. Totuşi, numărul şi calitate simpatizanţilor le creşte de la an la an, tocmai pentru că atenţia opiniei publice este concentrată în această direcţie, românii observând că „pericolul” legionar nu există, iscându-se întrebări de genul: şi atunci de ce sunt loviţi legionarii cu atâta sete?

Mişcarea Legionară, întrunită sub forma Partidului Totul Pentru Ţară, a desfăşurat în acest context un congres naţional, la Bucureşti, la care au luat parte peste 100 de delegaţi din toată ţara.

Tema principală a dezbaterilor a constituit-o, desigur, proiectul de lege iniţiat de Crin Antonescu şi aprobat în Senat de PSD, PC şi UDMR, prin care Mişcarea Legionară este considerată fascistă (în ciuda faptului că tribunalele internaţionale au decis de-a lungul istoriei altceva), iar orice propagandă, sub orice formă, a legionarismului, este pedepsită chiar cu închisoarea sau desfiinţarea firmelor celui care o practică. Camera Deputaţilor este în cele din urmă cameră decizională, astfel încât proiectul mai poate fi respins.

Preşedintele executiv al Partidului Totul Pentru Ţară, Florin Dobrescu, a prezentat în faţa legionarilor procesele numeroase de dizolvare iniţiate de procuratură, toate câştigate de partid, judecătorii concluzionând că deşi îşi însuşeşte anumite simboluri inspirate din ideologia legionară şi alte aspecte ale ideologiei legionare, partidul nu poate fi considerat ca fiind fascist.

Mai mult, atât în 2007-2008, cât şi în 2012-2013, în perioadele electorale, procuratura a deschis procese de dizolvare a partidului, astfel încât organizaţia nu a putut să se manifesteze în alegeri în condiţii normale pentru că este foarte greu să convingi nişte oameni să investească în campania ta electorală dacă nu reprezinţi o alternativă viabilă, fiind supus unui proces de dizolvare.

„Ne-au supus mereu acuzaţiilor de fascism, în an electoral. Câţi oameni ar fi convinşi să candideze pe listele unui partid fascist, pe curs de desfiinţare. Toate procesele au fost câştigate, însă doar după alegeri”, a spus Dobrescu.

Interesant este că s-au declanşat noi procese de dizolvare a partidului, pe motiv că n-ar fi întrunic în două alegeri consecutive 50.000 de voturi. Dar cum să colecteze aceste voturi dacă li s-au pus mereu piedici, tocmai în an electoral? A trebuit să fie apărată de partid şi memoria unor eroi martiri ai neamului românesc, propuşi spre desfiinţare de către organizaţii finanţate de Guvern.

„Mergem înainte cu toate încercările de opresiune lansate asupra noastră, iar numărul de simpatizanţi este în creştere. Am realizat numeroase apeluri la ambasadele unor ţări occidentale, la partidele politice, arătând că în locul Micării Legionare lichidate se vor coagula forme naţionaliste radicale, antinaţionale, care vor pune în probleme serioase statul. Este ciudat că într-un stat românesc serviciilor ruse li se permite să susţină autonomia teritorială a ţinutului secuiesc, iar legionarii, prima organizaţie care a colaborat cu NATO, trebuie să fie eliminaţi deşi sunt transparenţi în activitate”, a adăugat Florin Dobrescu.

În legătură cu proiectul de interzicere a legionarismului, dânsul a amintit că iniţial şi servicile secrete au spus că Mişcare Legionară nu reprezintă un pericol pentru securitatea naţională, dar ciudat este şi ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică a Senatului, care şi-a schimbat verdictul de respingere a legii, într-unul de aprobare.

Curios este şi faptul că dezbaterea în Senat asupra legii a durat mai puţin de 3 minute.

Congresul Partidului Totul pentru Ţară a arătat că legionarii sunt pregătiţi pentru orice luptă, gata oricând să se adapteze viitoarelor circumstanţe de la nivel naţional, în continuă regenerare (s-a reactivat filiala Maramureş) şi modernizare.

„Suntem legionari şi rămânem legionari”, este concluzia întregului congres.

NapocaNews