Presedintele Republicii Belarus, Alexander Alexander Lukasenko, a calificat sanctiunile impuse Rusiei de statele Occidentale ca fiind „delirante” si „o simpla gargara”.

El a afirmat ca, in opinia sa, Occidentul nu mai este capabil de nimic, iar „noi” – adica Rusia, Belarus si alte tari din grupul euro-asiatic – trebuie sa contam pe acest fapt, informeaza RIA Novosti,

In aceasta ordine de idei, Alexander Lukasenko a reamintit ca asupra Republicii Belarus se aplica deja sanctiuni de doua decenii, fara ca efectul lor sa afecteze in vreun fel tara.

Dar, dupa parerea sa, Rusia trebuie sa procedeze astfel incat sanctiunile sa se intoarca in folosul sau. Ele i-ar putea ajuta pe cei sanctionati sa-si descopere propriilor lor probleme interne si sa le gaseasca solutii, pentru ca, intarindu-se, sa devina de neclintit.

In opinia lui Lukasenko, acum e momentul ca prietenii Rusiei sa faca totul pentru ca „ulterior, sa nu regretam ca n-am folosit aceasta oportunitatte pe care ne-o ofera sanctiunile”.

Presedintele Belarusului s-a referit si la faptul ca deocamdata sactiunile aplicate Rusiei n-au putut sa afecteze decat inghetarea unor active si neacordarea vizelor de calatorie unor personalitati. In ce priveste sanctiunile economice, despre ele se discuta deja de cateva saptamani, dar o hotarare nu s-a luat inca nici astazi.

Membrii G7 s-au limitat sa ameninte Rusia cu asemenea sactiuni numai in cazul escaladarii situatiei din Ucraina.

Sursa: Ziare.com