O femeie al cărei nume se aseamănă fonetic cu „Al-Qaeda”, dacă este pronunţat greşit, a fost trecută pe lista neagră a persoanelor care nu au voie sa intre în Statele Unite.

Aida Alic, o franţuzoaică de 33 de ani, născuta in Bosnia, a ajuns, miercuri, pe aeroportul din Geneva, împreună cu familia sa, de unde urmau să zboare spre New York, în vacanţă. Înainte de îmbarcare, compania aeriană a anunţat-o că autoritatile americane nu îi permit accesul in tara, scrie The Daily Express.

Aida nu a primit nicio alta lămurire şi a fost nevoită să se întoarca în Alpii Francezi, alături de familia sa.

„M-am obişnuit ca prietenii mei să facă glume pe aceasta temă, dar nu mă aşteptam la asta”, a declarat tânăra, adăugând ca numele ei se pronunţă de fapt „Alitch”, fiind de origine iugoslavă.

Aida Alic intentioneaza sa-si continue lupta cu autorităţile americane, deoarece familia ei s-a ales cu o pagubă de 2700 de dolari, deoarece compania aeriană a refuzat să le returneze contravaloarea biletelor de avion.

În 2012, existau 21.000 de persoane care nu erau primite pe teritoriul american, din motive religioase, politice sau rasiale.

Pro tv