Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Agro Transilvania vor deschide la Dezmir, în incinta centrului, o piaţă de păsări şi animale mici. Tot aici va funcţiona şi un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor.

Decizia a venit în urma mai multor sesizări din partea comercianţilor din domeniu care au reclamat faptul că nu au la dispoziţie un spaţiu adecvat pentru specificul lor de activitate. Ei susţin că îşi expun şi vând păsările şi animalele în condiţii improprii, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Acesta a mai precizat că au fost amenajate deja locurile de vânzare, astfel că de luni, 7 aprilie, piaţa va fi deschisă la Centrul Agro Transilvania de la Dezmir.

Tot la Dezmir se va deschide şi un punct de sacrificare al mieilor, care va funcţiona după toate normele igienico-sanitare.

Piaţa de păsări şi animale mici va funcţiona începând de luni, 7 aprilie 2014, zilnic între orele 4:00 şi 18:00, iar punctul pentru sacrificarea mieilor va fi deschis din 11 aprilie 2014.

Sursa: Radio Cluj