Președintele rus Vladimir Putin a prezentat un proiect de lege prin care în Crimeea s-ar crea o zonă liberă pentru jourile de noroc.

Prin lege, în Rusia cazinourile nu pot funcționa decât în anumite zone, toate foarte îndepărtate de Moscova. Crimeea ar putea deveni o a cincea asemenea regiune din Rusia. Cel mai apropiat loc în care rușii pot juca jocuri de noroc în mod organizat și legal este orașul Azov, pe coasta rusă a Marii Negre.

Putin a prezentat planurile sale ambitioase pentru dezvoltarea economiei Crimeii, potrivit cărora va ține doar de autoritățile locale să permită sau nu deschiderea unor cazinouri în regiune.

În 2009, Rusia a decis să interzică jocurile de noroc în Moscova, acolo unde cazinourile s-au înmulțit îngrijorător după caderea comunismului. Atunci, Putin a declarat că este necesar să se înfrâneze aceasta proliferare a jocurilor de noroc. Prin urmare, ele au fost restrânse la patru zone: Primorie, în Orientul Extrem, Sibirskaya Moneta, în Siberia Centrală, Iantarnaya, în Kaliningrad, și Azov.

Sursa: Cotidianul