Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, spune că formaţiunea politică nu este interesată de „cariera şi soarta politică“ a lui László Tőkés, care se află pe locul 3 pe lista Fidesz – KDNP pentru alegerile europarlamentare.

Kelemen Hunor la Cluj: „Şi pe mine mă îngrijorează creşterea Jobbik“….. „Faptul că el candidează în Ungaria nu este o noutate, nu am ce comenta, e decizia lui şi a celor de la FIDESZ, nu vreau să îmi pierd timpul pentru a comenta deciziile lui Tokes. Nu ne încurcă în niciun fel, nu candidează în România, la europarlamentare lucrurile sunt clare, nu se pot vota listele partidelor din Ungaria în România. Din acest punct de vedere, nu se poate vota nici FIDESZ, nici alt partid, nici pe Tokes. Important va fi cât de mult vom reuşi să mobilizăm electoratul nostru şi să trecem de pragul electoral. Nu ne vom ocupa de Tokes, cariera lui politică, soarta lui politică, nu ne interesează acum. Ne vom baza pe campania noastră din România şi sunt convins că vom obţine un rezultat bun”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Alianţa Fidesz – KDNP a anunţat, joi, primele 15 nume ale listei pentru alegerile europarlamentare din mai, iar Laszlo Tokes, care în prezent este europarlamentar din partea României, se află pe poziţia a treia. Mai puteţi citi:

Sursa: Adevarul