Peste o sută de poştaşi clujeni au participat joi dimineaţă, la un protest spontan, nemulţumiţi de nedecontarea integrală a abonamentului de transport în comun.

Aproximativ 2 ore a durat protestul spontan al factoriilor poştali, care a fost declanşat în primul rând pe fondul oboselii acumulate imediat înaintea Sărbătoriilor Pascale, când se ştie că şi volumul de muncă aste mai mare. Nemulţumirile poştaşilor sunt legate de salarizare dar şi de nedeconectarea unui abonament Ratuc pe o singură linie, pe care ei îl folosesc pentru a merge de la oficiul poştal în zonele unde au de împărţit corespondenţa. De asemenea şi numărul mic al muncitorilor îi nemulţumeşte pe factorii poştali şi i-a determinat pe aceştia să iasă in stradă.

A avut loc o întâlnire cu conducerea Poştei Cluj în urma căreia poştaşii au acceptat să îşi reia lucrul. Ei au obţinut promisiuni în urma acestei întâlniri, cum că l-i se va deconta din nou valoarea integrală a abonamentelor, care în ultimele luni au fost decontate doar cu 50%, dar li s-a promis că în ultimele 30 de zile va fii mărită schema de personal şi vor fi făcute şi noi angajări.

Protestul spontan al poştaşilor clujeni a durat două ore.

NapocaNews