Radicalii și autonomiștii ardeleni își bat joc de români pe Facebook. Şovinismul şi ultra-naţionalismul separatiștilor maghiari și ardeleni maghiarizați nu au limite. Există derapaje care nu au ce căuta în zilele noastre, când se poate spune că Europa este o singură ţară, o ţară multinaţională. Şi totuşi…

O pagină de Facebook realizată de unguri și ardeleni maghiarizați se constituie într-un atac dur, jignitor, la adresa României și poporului român.

00102908_large

Pagina de internet se numeşte  Anti-România şi a strâns deocamdată peste 750 de like-uri. Jignirile pleacă încă de la fotografia de profil, iar postările sunt pline de ură. Într-una dintre fotografii există mai multe persoane care calcă în picioare cu bocancii murdari un drapel românesc. Un radical ungur face un semn obscen la adresa Tricolorului.

„Am înființat această pagină pentru că poporul român e plin de ură. De ce? Pentru că strămoşii lor au falsificat istoria maghiarilor, pe strămoşii noştri i-au ticăloşit şi au furat Transilvania într-un mod ţigănesc”, scrie în descrierea paginii.

Evident, steagul Ungariei mari este la loc de cinste, însoţit de un comentariu în versuri. „Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, ősi országunkat együtt vesszük vissza!”, adică „Cu fiecare nobil maghiar, care are sufletul curat, vechea noastră ţară să o luăm înapoi”.

00102910_large

Numeroși români au intrat pe pagina de Facebook pentru a-şi exprima supărarea. Radicalii maghiari au fost înjurați. „Mai multi romani decât unguri pe pagina asta. Ne facem rau singuri, asiguram succesul paginii”, a conchis unul dintre români.

Sunt şi postări care fac trimitere la Liga I, pentru că în preliminariile CE 2016 România va juca din nou împotriva Ungariei, aşa cum s-a întâmplat şi în preliminariile CM 2014. Într-una dintre fotografii, steagul fanion Steaua era pus în loc de hârtia igienică.Evident Steaua e percepută ca echipa românilor, nu Dinamo sau CFR. Nu întâmplător Becali e la pușcărie și sponsorul politicienilor Arpi e la butoane.

00102911_large

Această pagină de Facebook arată clar și evident ura ungurilor și ardelenilor maghiarizați autonomiști la adresa românilor și statului român. Bineînțeles SRI nu s-a autosesizat, agenții noștri fiind preocupați de circulația tancurilor rusești la Tiraspol.

NapocaNews