Liderul separatistilor pro-rusi din Donetk a anuntat formarea unui Guvern interimar pentru Republica Populara recent proclamata in regiune.

Anuntul a fost facut de Vadim Cerniakov, liderul separatistilor din regiunea estica Donetk, care a amintit ca prioritatea activistilor pro-rusi este organizarea unui referendum, inainte de 11 mai, dupa modelul celui din Crimeea, pentru alipirea regiunii la Rusia, transmite AFP, citata de
La Presse.

Separatism in Ucraina: O noua republica pe harta tarii

Cerniakov a declarat ca data referendumului si modul in care vor fi formulate intrebarile prin care va fi consultata populatia urmeaza sa fie stabilite de comun acord cu gruparile pro-ruse din regiunile vecine Harkov si Lugansk.

Membrii legislativului regional al orasului ucrainean industrial Donetk au proclamat, luni, Republica Populara Donetk, si i-au cerut lui Vladimir Putin, sa trimita trupe de pacificatori in regiune.

De asemenea, in cadrul unei sedinte a consiliului regional, a fost citit si un text cu privire la statutul suveran al Republicii Populare Donetk, care isi va construi relatiile „conform dreptului international si pe baza egalizatii si a beneficiilor reciproce”.

NapocaNews