Ministrul rus de Externe a acuzat tarile occidentale de raspandirea sentimentelor antirusesti si a avertizat ca o astfel de politica ameninta stabilitatea Europei.

De la anexarea Crimeii in martie de catre Rusia, natiunile occidentale au acuzat Moscova de destabilizarea Europei si au impus sanctiuni impotriva unor cetateni rusi, iar NATO a cerut Rusiei sa retraga trupele masate langa granita Ucrainei, scrie Europa Libera.

Ucraina fierbe iar, SUA ameninta Rusia: Daca interveniti in est…

Vineri, Serghei Lavrov a spus ca Occidentul ar trebui sa se opreasca „in a mai legitima guvernul ucrainean”, spunand ca acest pas e necesar pentru a opri escaladarea situatiei. Lavrov a subliniat din nou opozitia Rusiei la o eventuala alaturare a Ucrainei la NATO, spunand ca Ucraina trebuie sa primeasca garantii in privinta neutralitatii sale.

Moscova nu recunoaste noile autoritati aflate la putere in Ucraina din februarie, insistand ca fostul presedinte Viktor Ianukovici este seful legitim al statului.

Ministrul rus de Externe a mai spus si ca Moscova e gata pentru discutii cvadripartite intre Rusia, SUA,Uniunea Europeana si Ucraina saptamana viitoare, dar ca problema facturilor restante la gaz ale Ucrainei „trebuie sa fie pe agenda”.

Sursa: Ziare.com