SAP România, lider mondial pe piaţa de soluţii software de business şi tehnologie, a inaugurat oficial cel de-al treilea centru (Nearshore Delivery Unit) de pe piaţa locală, aflat în Cluj-Napoca, ce oferă servicii de consultanţă IT de talie mondial pentru clienţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Afria (EMEA). Anunţul a fost făcut în prezenţa primarului Emil Boc.

„Puteam să alegem Bucureştiul, dar aveam referinţe foarte bune despre calitatea oamenilor de aici, despre faptul că în Cluj sunt mulţi vorbitori de limba germană, avem renumele facultăţilor, numărul studenţilor care termină cu note foarte bune aici, dar şi dezvoltarea locală şi atractivitatea pentru firme străine, pentru a ivnesti local şi a desfăşura business aici. Căutăm resurse cu experienţă în industrie, care să lucreze în companii mari, bine-structurate, care urmăresc implementarea softurilor SAP. Căutăm persoane care au avut şansa de a lucra într-o întreprindere, în diferite sectoare, care au avut contact cu procesele din întreprinderi, care au cunoştinţe necesare pentru consultarea clientului cu privire la implementarea softului pentru optimizarea proceselor”, a declarat Gheorghe Olteanu, director SAP Nearshore Center România.

Ştefan Breulmann, vicepreşedinte SAP, a menţionat că viitorii angajaţi trebuie să aibă cunoştinţele necesare despre procesele afacerii, pentru implementarea de soluţii în timp real. „Clienţii au înţeles rapid despre ce e vorba. În domeniul administraţiei publice, de exemplu, un buget poate fi alcătuit în termen de secunde, lucru care până acum dura o noapte întreagă. Clujul este o locaţie importantă pentru companie, rezultatele financiare sunt impresionante deja”.

Până la finalul acestui an, compania urmează să tripleze numărul angajaţilor din Cluj-Napoca, unde în prezent lucrează 30 pe consultanţă. Peste 75% din locurile de muncă se adresează profesioniştilor cu experienţă, buni cunoscători ai principalelor procese de afaceri, restul adresându-se studenţilor şi absolvenţilor care doresc să-şi înceapă cariera aici.

Pentru Cluj-Napoca se caută acum candidaţi cu experienţă de 3-5 ani în domeniul logistic, al producţiei sau transportului şi care cunosc foarte bine procesele de business ale industriilor.

Primarul Emil Boc a subliniat că România se pregăteşte să scape de criza economică şi acum este timpul ideal pentru investiţii în urma măsurilor dure luate de fostul Guvern. „Investiţiile în domeniul IT, la Cluj-Napoca înseamnă câştig sigur pentru investitori, mai ales având în vedere intenţia municipalităţii de a realiza un proiect pe 200 de hectare de teren, care asigură 20.000 locuri de muncă în domeniul inovaţiei şi IT-ului. Avem o forţă de muncă bine antrenată de universităţi, iar motorul economic al oraşului este pe viitor axat pe servicii, de asemenea, strategia pe 2020 a oraşului este axată preponderent pe inovaţie şi IT, în cadrul componentei de servicii”.

NapocaNews

sap cluj2 sap cluj sap cluj1