Rugbyştii de la Universitatea Cluj au înregistrat al treilea eşec din actuala ediţie a SuperLigii Naţionale, scor 12-29, în compania CSM-ului din Bucureşti, în meciul disputat pe Stadionul Olimpia, gazda formaţiei finanţate de primăria capitalei.

Gazdele au început tare şi Surugiu a înscris primul eseu în minutul 2 al întâlnirii, iar Filip a transformat şi scorul a devenit 7-0.

Pe grămadă clujenii au fost de neoprit şi au reuşit o fază de mare spectacol când şi-au împins adversarii până în terenul de ţintă, iar Răzvan Ailenei a culcat balonul şi Dimofte a transformat fără emoţii, 7-7.

Puţin înainte de finalul primei reprize Stătulescu înscrie al doilea eseu pentru gazde, după o serie de greşeli în defensiva universitarilor, Filip transformă şi scorul la pauză devenea 14-7 pentru CSM.

În partea a doua Filip reuşeşte să aducă încă 3 puncte din lovitură de pedeapsă şi a dus scorul la 17-7, după care a urmat o perioadă de joc favorabilă Universităţii, concretizată prin eseul înscris de Ionuţ Mazăre, din minutul 55 însă, transformarea a fost ratată de Nicu Ignea.

Cu numeroase absenţe în lot rugbyştii de la „U” au fost surprinşi pe contraatac în finalul întâlnirii şi Filip a culcat pentru a treia oară balonul în terenul de ţintă, reuşind astfel desprinderea pe tabela de scor 24-12.

Când toată lumea aşteptat ultimul fluier al arbitrului Vlad Iordăchescu gazdele au înscris şi cel de al patrulea eseu, care le-a adus şi punctul bonus ofensiv, netransformat de Filip, iar scorul final a fost de 29-12 şi CSM obţine al doilea succes stagional.

După trei etape disputate Universitatea Cluj se situeză pe locul 6, care asigură prezenţa în play-off-ul SuperLigii Naţionale şi va disputa următoarea partidă în data de 26 aprilie, acasă, cu Dinamo Bucureşti.

Paul Panait