Un șef din cadrul Poliției Rutiere din Inspectoratul General de Poliție a fost prins conducând mașina de serviciu deși nu deținea permis de conducere.

„Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră, încă din data de 28 februarie, cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a dispus cercetarea disciplinară a polițistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR, potrivit ziuanews.ro.

Augustin Căpâlnaş era angajat în cadrul Departamentului Educație Rutieră.

Poliţistul a fost arhidiacon, şofer de arhiepiscop şi purtător de cuvânt la poliţie

Căpâlnaş a fost timp de 13 ani șoferul Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Andrei Andreicuț.

Augustin Căpâlnaș a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie, iar înainte de a intra în Poliție a activat ca și arhidiacon. În 2006, Augustin Căpâlnaș a fost numit purtător de cuvânt al IPJ Alba, dar a activat şi ca ofiţer de relații cu publicul la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca.