Canepa a reprezentat o veritabila sursa pentru sanatate si frumusete inca din timpuri stravechi.Uleiul de canepa, dar si semintele de canepa aduc numeroase beneficii sanatatii si sunt folosite in multe tratamente cosmetice.

SEMINTELE DE CANEPA – PROPRIETATI NUTRITIVE

Semintele de canepa sunt bogate in acizi grasi omega, dar si in aminoacizi esentiali, fiind consierate unele din cele mai bune surse proteice pentru vegetarieni. Aminoacizii sunt utilizati in organism in numeroase procese, inclusiv in sinteza proteinelor si anticorpilor.

Beneficiile semintelor de canepa

Semintele de canepa sunt de asemenea bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6, dar si omega 9, precum si in grasimi de buna calitate (grasimi mononesaturate si polinesaturate). Grasimile de buna calitate si acizii grasi omega intervin in mentinerea sanatatii inimii si a vaselor, precum si in regenerarea celulara si refacerea membranelor celulelor.

Semintele de canepa reprezinta totodata si o veritabila sursa de carbohidrati cu absorbtie lenta, astfel ca furnizeaza energie organismului fara sa creasca nivelul de zahar din zange.

BENEFICIILE SEMINTELOR DE CANEPA

SEMINTELE DE CANEPA PREVIN BOLILE CARDIOVASCULARE

Bogate in acizi grasi omega si grasimi de buna calitate, semintele de cancepa ajuta in preventia aterosclerozei si a bolilor/complicatiilor cardiovasculare secundare acesteia: hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.

Ateroscleroza este cunoscuta ca o disfunctie ce se manifesta prin depozitarea grasimilor rele in peretele arterelor, iar aceste depozite grase pot creste atat de mult in interiorul vasului de sange incat il pot astupa, ducand la infarcte si accidente vasculare. Mai mult decat atat, aceste placi de grasime se pot rupe si pot infunda vase la distanta, provocand leziuni si in alte organe.

Alimentele bogate in acizi grasi omega si in grasimi nesaturate ajuta in prevenirea formarii acestor depozite grase din peretii vaselor. Semintele de canepa contin numai grasimi de buna calitate, prevenind astfel ateroscleroza si complicatiile acesteia.

Canepa – cea mai bogata sursa de proteina

beneficiile semintelor de canepa

Beneficiile semintelor de canepa: sunt excelente energizante

Semintele de canepa sunt o excelenta sursa de energie pentru organismul uman, fiind recomandate in perioadele de oboseala, de suprasolicitare fizica si intelecutala.

Beneficiile semintelor de canepa: sunt indicate pentru cresterea performantelor intelectuale
Semintele de canepa protejeaza creierul si ajuta memoria, putand preveni boala Alzheimer. Bogate in vitamine din complexul B, semintele de canepa protejeaza ficatul si creierul.

Beneficiile semintelor de canepa: combat constipatia si balonarea

Bogate in fibre (in special semintele de canepa nedecorticate), aceste seminte combat constipatia si balonarea, regleaza digestia si previne aparitia cancerului colonic.

Sursa: Healthy