Mai multi observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) au fost retinuti de separatistii prorusi de la Slaviansk, fiind acuzati ca sunt spioni NATO.

Separatistii au anuntat ca ii vor elibera doar in schimbul propriilor prizonieri, transmite AFP.

„Am arestat cativa spioni NATO. Acestia vor fi eliberatii in schimbul propriilor nostri prizonieri. Nu vad nicio alta cale pentru a fi eliberati”, a spus sambata Denis Pusilin, liderul republicii autoproclamate de separatisti la Donetk.

Declaratiile au fost facute in fata sediului serviciilor speciale (SBU) de la Slaviansk, unde sunt tinuti membrii misiunii OSCE.Ministrul german al Apararii a precizat ca separatistii au arestat 13 membri ai misiunii, printre care si trei militari germani si un translator.

SUA au cerut eliberarea imediata a membrilor OSCE, iar purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a insistat ca „exista o legatura puternica intre Rusia si acesti separatisti”.

Un purtator de cuvant al Pentagonului a declarat vineri ca avioanele de razboi rusesti au incalcat de mai multe ori spatiul aerian al Ucrainei in ultimele 24 de ore.

Premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, a acuzat Rusia intentioneaza sa lanseze un al treilea razboi mondial.

Ucraina, la un pas de razboi: G7 impune noi sanctiuni Rusiei. Obama e convins ca Putin nu e prost!

G7, grupul din care fac parte cele mai mari tari ale lumii industrializate, va impune, de saptamana viitoare, noi sanctiuni Rusiei, a anuntat sambata Casa Alba.

NapocaNews