Miercuri, 23 aprilie 2014, Biserica Ortodoxă a făcut pomenirea Sf. Mare Muc. Gheorghe- purtătorul de biruință. Praznicul a fost serbat în toate bisericile ortodoxe prin oficierea Sfintei Liturghii. Mitropolitul Clujului a binecuvântat în această zi comunitatea parohiei Jucu de Sus. Înaltpreasfinția sa a săvârșit de dimineață Sf. Liturghie, în Biserica parohială cu hramul “Sf. Treime”. Alături de ierarh a slujit un sobor de preoți și diaconi. După momentul citirii pericopei evanghelice, ÎPS Părinte Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Parohia Jucu de Sus datează din anul 1900 iar Biserica parohiei din anul 1902. În 1976, locașul de cult a fost reabilitat atât în interior cât și în exterior, după cum am aflat de la pr. paroh Gheorghe Anițaș.

Slujbă Arhierească și în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

În ziua prăznuirii Sf. Mare Muc. Gheorghe, în Catedrala Miropolitană din Cluj-Napoca Sf. Liturghie a fost oficiată de PS Vasile Someșanul. Din soborul care a slujit alături de ierarh au facut parte preoții și diaconii catedralei precum și preoți profesori ale instituțiilor teologice din municipiu.
În cuvântul duhovnicesc rostit în cadrul slujbei, Preasfinția sa a evidențiat faptul că Fiul Omului a venit în lume pentru ca noi să avem posibilitatea de a ne mântui, pentru ca noi toți să putem aduce împreună cu îngerii cântare de biruință: “Această cântare de biruință au învațat-o toți cei care au ajuns să-L cunoască și să-L iubească pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Între aceștia s-a numărat și Sf. Mare Muc. Gheorghe-purtătorul de biruință”.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea