Ieri, Senatul a adoptat cu 87 voturi din 87 de senatori prezenţi, proiectul de lege pentru modificarea OUG 31/2002, iniţiat de Crin Antonescu, în vederea includerii pe lista categoriilor incriminate penal a manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar.
După părăsirea sălii de către grupul PNL, ca urmare a unor dispute cu majoritatea guvernamentală, cei rămaşi în sală au trecut la votarea acestui proiect de lege. Trei minute, atât a durat dezbaterea pe marginea proiectului. De fapt, nu a avut loc nici o dezbatere, deoarece în trei minute nu s-au putut decât enunţa titlul şi avizele primite până acum de la comisiile permanente şi Guvern.
Ciudată apare însă întorsătura pe care au luat-o lucrurile în Comisia juridică a Senatului, care deşi emisese un raport negativ la sfârşitul lunii februarie, în urmă cu 2 zile, pe 7.02.2014, a emis un alt raport, de astă dată de admitere a proiectului.
Contactată telefonic, reprezentanta Comisiei juridice a Senatului, d-na Raluca Marinescu, a evitat să ofere relaţii suplimentare în legătură cu această inexplicabilă inconsecvenţă, trimiţându-ne la raportul postat pe site-ul oficial al Senatului, unde vechiul raport de respingere a fost înlocuit.
În condiţiile în care senatorii nu au avut la dispoziţie nici măcar o zi pentru studierea noului raport de admitere al Comisiei juridice, este greu de crezut că aceştia au votat în cunoştinţă de cauză.
Contactat de redactorul nostru, dl Florin Dobrescu, preşedintele executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”, a declarat:
“Este un caz tipic de manevră ocultă, de exercitare a unor influenţe, la nivelul deciziilor parlamentului. Nimic nu poate explica raţional întoarcerea la 180 de grade a Comisiei juridice, la o lună după ce se pronunţase pentru respingerea acestui proiect de lege. Va trebui să se dea o explicaţie în acest sens şi noi suntem decişi să mergem până-n pânzele albe cu solicitarea acestor explicaţii.
Convingerile, credinţele personale nu pot constitui culpă penală într-un stat democratic. Sunt şi rămân legionar. Asta e declaraţia mea acum, şi asta va fi şi dacă legea va intra în vigoare.
Nu avem încă toate informaţiile necesare, dar în câteva zile ne vom pronunţa mai exact. Mi se pare însă aberant că proiectul a fost votat ca într-o turmă de vite, fără nici o dezbatere, fără măcar ca senatorii prezenţi să ştie despre ce este vorba.
Dacă instituţiile statului român au ajuns în halul ăsta, atunci cred că legonarismul rămâne soluţia pentru salvarea morală a societăţii româneşti!”
Proiectul legii antilegionare urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care în acest caz este este cameră decizională.
A consemnat Alexandru Onofrei, redactor Buciumul.ro
2 Responses to ““Sunt şi rămân legionar!” Primele reacţii la adoptarea în Senat a legii antilegionare”
Dobrescule, nu ai fost is nici nu vei fi legionar. Legionarii si fratii de cruce au murit. Tu de agati de un nume doar, dar dezonorezi tot ce a reprezentat Miscarea Legionara. Esti adeptul formelor fara fond.
legionarii au fost de doua categorii:cei de pana la asasinarea Capitanului cand in legiune predomina intelectualitatea[liceenii,studentimea avocatii,scriitorii etc]…apoi odata cu ofensiva bolsevismului,comunistii, muncitorime inculta in general si efectiv spionii bolsevici s-au infiltrat in Legiune, ei fiind cei care s-au dedatt la atrocitati si au fost repede convertiti la republicanism,dand buzna in PCR dupa 1945, alaturi desigur de intelectuali de tipul Bartolomeu Anania, dar ponderea a detinut-o muncitorimea inculta si infiltratii bolsevici. Rezistnta antirepublicana,luptele de partizani etc au fost duse de cei ce se aflau deja sub conducerea lui IULIU MANIU,asa zisii codrenisti, care,conform unei circulare a Capitanului de a-l urma pe IULIU MANIU in caz ca el[C.Zelea CODREANU] va fi asasinat cum se zvonea si chiar se si intampla,codrenistii il urmara odata cu aparitia Anei Pauker&Co pe seful taranist Iuliu Maniu in miscarea de rezistenta.
_CODRENISTII, erau antibolsevici,anticarlisti dar REGALISTI, ceeace nu sunt azi asa zisii legionari,care s republicani si miros a securisti, ba mai mult nu au drept emblema a legitimitatii lor de urmasi ai legiunii efigiile unite ale lui CODREANU-MANIU, caci adevaratii legionari de dupa asasinarea Capitanului si mai ales odata cu intrarea bolsevicilor in tara si la guvernare au fost codrenisto-taranistii, cu orientari clare proregaliste nu republicane.
CA SA VA CONSIDERATIO EMANATIE CREDIBILA A UNOR REALITATI ISTORICE EROICE DE MARTIRAJ ANTIBOLSEVIC(CODRENISTO-TARANIST IN SPECIAL, caci ei au dus greul luptelor de adevarat martiraj culminand cu cele de partizani in munti)TREBUIE SA VA NUMITI ADEGVAT: Partidul memoriei martirajului antirepublican,codrenisto-taranist, si sa aveti clar specificata in platforma voastra antirepublicaniusmul lui CODREANU-MANIU, si revenirea la constitutia din 1923, adaptata la noile realitati UE-NATO, la perceptele democratice ale lui MANIU, exigentele morale si organizatorice ale lui Codreanu,adica un melanj din ce a avut mai bun CODREANU si MANIU, eliminand percepte ce nu mai sunt de actualitate. Nu puteti fi niciodata ceea ce fu Partidul totul pt tara,si nici PNT, ci doar ce fura codrenisto-taranistii infratiti in jerfele din munti,in gulag in experimentul Pitesti,si mai ales dupa….;caci atunci s-a nascut ceva in plus,INSASI MEMORIA ISTORIEI DEMNITATII NOASTRE REGALE PRIN EROISM SI MARTIRAJ ANTIBOLSEVIC-ANTICOMUNISTO-REPUBLICAN,s-a nascut ceva in plus peste ce era legionarismul si taranismul in parte, in creuzetul acela al unor cumplite suferinte unde au aparut sfintii inchisorilor, partidul memoriei martirilor antirepublicani
[PMMA_Codreanu&Maniu].
_ca semn distinct din start ca nu sunteti securistoizi republikoy,romani noi-boi&gunoi, deghizati in urmasi ai martirilor regali legionaro-taranisti, militati pt regat,constitutia din 23 onorata si de Maniu si Codreanu deopotriva,ambii anticarlisti dar romnani regali.