Seful politiei regionale din Donetsk si-a dat demisia, sambata dupa-amiaza, la cererea protestatarilor prorusi.Mai mult, pe aceasta cladire, in locul steagului ucrainean a fost arborat unul separatist, potrivit unui martor citat de RTE.ie.

„In conformitate cu cererile dumneavoastra, demisionez”, a declarat seful politiei din Donetsk, Kostiantin Pojidaiev.

Intre timp, ministrul de Externe de la Kiev, Andrii Descitia, a insistat ca Rusia sa termine aceste „actiuni provocatoare” demarate de agentii sai din estul Ucrainei, dupa ce militantii prorusi au atacat, sambata, doua cladiri din orasul Slaviansk.

El a mentionat ca a vorbit la telefon cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, pe aceasta tema. In replica, seful diplomatiei ruse a apreciat ca amenintarile Kievului de a ataca manifestantii prorusi din estul tarii sunt „incalificabile”, scrie Vocea Rusiei.

Pe de alta parte, politia locala a anuntat, sambata, ca militantii prorusi au luat dintr-o unitate din orasul Slaviansk sute de arme, pe care ar urma sa le predea participantilor la proteste.

In schimb, Rusia neaga ca ar fi oferit sprijin militantilor care au ocupat in total patru cladiri guvernamentale in estul fostei republici sovietice. Evenimentele au loc la scurt timp dupa anexarea Crimeii de catre Rusia.

Sursa: Ziare.com