Clujenii care doresc să studieze comportamentul păsărilor care trăiesc în pădurile de la noi sunt aşteptaţi duminică, de la ora 10.00, în faţa Muzeului Etnografic al Transilvaniei, secţia în aer liber. Insoţiţi de ornitologi ei vor pleca spre Pădurea Hoia, într-un tur ghidat în care vor învaţa cum pot fi identificate diferitele specii de păsări.

Coordonatorul actiunii, Teodora Domsa, promite că tuturor celor care vor participa la eveniment li se vor pune la dispoziţie binocluri şi lunete pentru a spiona comportamentul păsărilor.

Dacă turul ghidat din padurea Hoia se adreseaza adulţilor, reprezentanţii Societăţii Ornitologice Române au pregătit acţiuni special destinate celor mici.
Copii sunt invitaţi în Parcul Facultăţii de Biologie, de pe strada Clinicilor, unde sunt amenajate inclusiv ascunzatori de unde poate fi urmărit comportamentul zburătoarelor.

Acţiunile pentru cei mici sunt programate tot duminică de la ora 10. Cei mici vor putea participa şi la un concurs de desene intitulat ”Vestitorii Primăverii”.

Tururile ghidate, organizate la iniţiativa Societăţii Ornitologice Române, marcheaza Ziua Păsărilor. Evenimentul se sărbătoreşte de 20 de ani, la mijlocul lunii aprilie, perioada în care păsările călătoare abia s-au întors în ţară şi încep să-şi construiască cuiburile.

Sursa: Radio Cluj