Primele doua etaje ale sediului Partidului Comunist din Kiev, Ucraina, au fost incendiate. Cele doua etaje au fost complet distruse, a anuntat serviciul de presa al Serviciilor de Urgenta din Ucraina, joi.

Incendiul a izbucnit in cladirea cu patru etaje miercuri noaptea. Nimeni nu a fost ranit si flacarile au fost stinse de pompieri dupa cateva ore. Cauza incendiului este anchetata, scrie Itar-Tass.

Potrivit primelor informatii, este vorba despre o incendiere premeditata. „Focul nu poate izbucni in patru locuri deodata”, a spus purtatorul de cuvant al serviciilor de Urgenta.

Miercuri, politia a vizitat sediul comunistilor de doua ori. Activistii comitetului de lustratie, sustinatori ai regimului de la Kiev, au fost poftiti sa paraseasca imobilul de bunavoie.

Activistii au respins in prima faza cererea politiei insa au parasit cladirea cu 20 de minute inainte de izbucnirea incendiului.

Bataie in Parlamentul Ucrainei: Parlamentarii si-au impartit pumni si picioare (Video)

Tensiunile in randul clasei politice ucrainene sunt in crestere. Parlamentarii ucraineni s-au luat la bataie, marti, in plenul Radei Supreme de la Kiev.

Totul a pornit dupa ce liderul parlamentarilor comunisti, Piotr Simonenko, i-a acuzat pe nationalisti ca joaca dupa cum dicteaza Rusia si aplica masuri extreme pe fondul crizei ce a cuprins Ucraina.

In replica, doi parlamentari din partidul de extrema dreapta Svoboda, s-au dus la Simonenko si l-au inconjurat, cu intentia vizibila de a-l lovi, insa doar l-au impins de la tribuna de unde comunistul isi tinea discursul.

Comunistii au sarit in apararea liderului lor, iar apoi reprezentantii celor doua grupuri politice au inceput sa isi imparta pumni si picioare, fara a mai tine cont de locul in care se aflau.

Sursa: Ziare.com