PMP va face plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru ameninţare şi şantaj la adresa celor care au semnat petiţia PMP legată de acciza la carburant, a declarat, duminică, Elena Udrea, comentând astfel demersul Guvernului privind sesizarea Parchetului.

„Domnul Ponta confundă Partidul Mişcarea Populară cu PSD, crede că dacă domnul Dragnea şi baronii locali au furat la alegeri şi la referendum, partidul acesta, care este un partid de oameni tineri, face exact ce au făcut ei. Îi facem plângere penală domnului Ponta, pentru că ameninţă şi şantajează oamenii care au avut curaj să semneze cu nume, prenume, număr de telefon, pe aceste liste împotriva accizei”, a spus Udrea.

Ea a spus că cei de la PMP au primit telefoane de la oameni care au semnat petiţia PMP şi care s-au plâns că sunt verificaţi şi că se tem de ce li se poate întâmpla.

Udrea s-a arătat nemulţumită că aceşti oameni sunt cercetaţi de Corpul de Control al Guvernului şi a precizat că semnăturile PMP împotriva introducerii accizei au fost strânse în principal de tineri.

Liderul PMP a arătat că România a devenit pentru Victor Ponta o ţară în care nimeni nu trebuie să îndrăznească să-i spună acestuia că guvernează prost. „Ei bine Mişcarea Populară se va lupta cu Ponta şi cu PSD şi-i vom arăta că are de ce să se teamă de noi”, a precizat Udrea.

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de către deputatul independent Daniel Geantă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi.

Concluzia rezultă dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului.