Congolezul Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu, fost vicepreşedinte la TSD Cluj, face acuzaţii grave la adresa conducerii aeroportului Cluj unde a lucrat timp de o lună de zile în 2013. El susţine că a fost concediat deoarece i-a spus unui subaltern al său, despre care spune că este rudă cu directorul aeroportului, să nu mai stea pe internet şi să muncească. Şeful aeroportului neagă acuzaţiile de nepotism.

Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu este un congolez în vârstă de 38 de ani, fost vicepreşedinte la TSD Cluj, care face acuzaţii grave la adresa conducerii aeroportului Cluj-Napoca. El a lucrat timp de o lună (15 mai-13 iunie), în cadrul instituţiei amintite, unde a fost inginer automatizări. A fost concediat. Congolezul susţine că motivul concedierii sale este că a pus un subaltern să muncească, subaltern despre care spune că este rudă cu directorul aeroportului. Şeful aeroportului neagă orice fel de rudenie cu acel angajat, respinge acuzaţiile de nepotism şi spune că Gaston Bienvenu ar fi pus în pericol securitatea aeroportului prin comportamentul său. De aceea l-a concediat. „Pot să demonstrez că mi-am făcut treaba“ Gaston Bienvenu susţine că a fost dat afară din motive de nepotism. El susţine că ar fi fost concediat deoarece i-ar fi spus unui subaltern al său, despre care spune că e vărul directorului aeroportului, David Ciceo, să nu mai piardă vremea pe internet şi să muncească. Bienvenu susţine că la aeroport sunt angajate şi alte rude ale directorului.

Ieri, 7 aprilie, congolezul a avut înfăţişare în instanţă unde a cerut reîncadrarea în funcţie şi plata salariilor pe ultimul an. „Lunea viitoare se va da sentinţa. Am contestat decizia de concediere în tribunal. Pot să demonstrez că mi-am făcut treaba. M-au concediat fiindcă i-am zis nepotului lui Ciceo, subalternului meu, să muncească“, a declarat, pentru „Adevărul“, Gaston Bienvenu. Întrebat de ce şi-a dorit să lucreze la aeroport, acesta a spus că „a vrut să câştige experienţă“. El mai spune că Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a susţinut concedierea sa de la aeroport (aeroportul fiind subordonat CJ Cluj). „A pus în pericol securitatea aeroportului“ Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, susţine că Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu nu a fost un angajat model, că a plecat de la locul de muncă fără aprobare (fapt pe care îl recunoaşte într-un referat, în scris), că a încercat să pătrundă în peste 15 zone restricţionate şi că, dacă prin comportamentul său ar fi continuat, o mare companie aeriană ar fi fost posibil să nu mai vină la Cluj. Referatul cu pricina Intrebari Cercetare Disciplinara Gaston Bienvenu. Aeroport Cluj „A fost concediat pentru că a avut abateri repetate. A plecat de la locul de muncă fără să aibă aprobare, a încercat să acceseze zone interzise.

Intrebari Cercetare Disciplinara Gaston Bienvenu. Aeroport Cluj


A pus în pericol securitatea aeroportului“, a declarat, pentru „Adevărul“, directorul aeroportului. Mai întâi i s-a dat un avertisment, pe care Gaston Bienvenu nu l-a contestat, adaugă Ciceo. Potrivit directorului aeroportului, congolezul le-a mâncat mâncarea electroniştilor angajaţi la aeroport care i-au povestit în scris ce a făcut colegul lor. „Nu sunt rudă cu acel subaltern despre care Gaston Bienvenu spune că mi-e nepot.

Nu acesta a fost motivul concedierii sale“, adaugă Ciceo. Congolezul îl mai acuză pe directorul aeroportului că şi-a angajat rudele, mai precis şefa de la Resurse Umane şi directorul comercial al aeroportului. Întrebat dacă este vreo rudă cu cele două persoane, directorul aeroportului a spus: „El (n.r. Gaston Bienvenu) invocă tot felul de motive pentru concedierea sa. Ce poate să spună el mai ales că ar fi fost internat la psihiatrie“. Povestea sa cu PSD Gaston Bienvenu are studii în automatizări şi telecomunicaţii la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi are afinităţi pentru stânga, de aceea s-a înscris în 1996 în PSD Bucureşti, iar din 2009 a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Cluj. Momentan, congolezul nu este membru PSD, el fiind exclus din 11 august 2011 din partid.

Florina Pop, Sursa: Adevarul