Președintele rus Vladimir Putin a fost ales ca fiind cel mai puternic lider/personalitate la nivel mondial, pentru anul 2013, de către revista Forbes. Președintele SUA, Obama, se află pe pozitia a doua, Xi Jinginping secretarul Partidului Comunitatii Chineze ocupa locul trei, iar Papa Francisc locul patru, urmat de Angela Merkel a Germaniei, Bill Gates de la Microsoft și alți lideri mondiali.

Vladimir Putin a avut succes în atingerea rolului principal în mai multe probleme mondiale, în special în Siria, NSA și Crimeea. Președintele Putin a fost mereu superior omologilor săi occidentali.

Suportul profund al lui Putin in apararea creștinilor din întreaga lume și luarea de pozitie împotriva persecuției creștinilor, i-au adus faimă în rândul a milioane de oameni. Mai mult, el este un creștin ortodox fervent, considerat a fi foarte aproape de Patriarhia Moscovei. În timpul mandatului său, Guvernul Rus a retrocedat un număr mare de proprietăți, Bisericii Ortodoxe Ruse, care fusesera confiscate de autoritățile sovietice.

Dimitri Medev, Primul-Ministru al Rusiei a ocupat poziția a 53-a pe lista celor mai puternice personalități din lume pentru anul 2013. Medev este un creștin-ortodox practicant si este considerat a fi foarte apropiat de autoritățile Bisericii Ruse. El a primit cel mai inalt ordin al Bisericii Ortodoxe Sârbe, pentru contribuțiile aduse unitatii Ortodoxiei.

Sursa: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe