An de an, in Sambata Mare, o delegatie formata din inalti prelati ai Patriarhiei Romane aduce Lumina Sfanta cu avionul de la Ierusalim.

Si in acest an o cursa speciala va aduce lumina de la Biserica Sfantului Mormant. Delegatia va fi formata din Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, si Preacuviosul Parinte Arhimandrit Paisie Teodorescu, consilier patriarhal, se arata intr-o informare a Patriarhiei.

Odata ajunsa pe aeroportul din Bucuresti, Lumina Sfanta va fi preluata de delegatiile arhieposcopiilor din tara, care o vor da mai departe, la randul lor, protoieriilor subordonate, astfel incat sa ajunga la toti credinciosii din toate colturile Romaniei.

Cum ajunge Lumina Sfanta sambata in Bucuresti si in tara

Astfel, alte trei avioane de mici dimensiuni vor prelua Lumina de pe Aeroportul Henri Coanda, in jurul orei 19:00. Cele trei aeronave coordonate de BOR vor ateriza la Suceava, Timisoara si Satu Mare, cu escala in Cluj-Napoca.

La Bucuresti, la ora 24:00, Prefericitul Parinte Patriarh Daniel va oferi Lumina Sfanta de la Ierusalim preotilor si credinciosilor prezenti la Catedrala Patriarhala.

I.S.