O mână de pasionaţi de motociclete vechi s-au adunat sâmbătă, 5 aprilie, în Parcul Central al Clujului unde şi-au expus frumuseţile pe două roţi. Este prima expoziţie de motorete, motociclete şi ataşe clasice.

Motorete, motociclete şi ataşe clasice Carpaţi, Mobra, IJ, Danubia, Manet, Simson au fost expuse în parcul din centrul Clujului. Frumuseţile pe două roţi, care sunt din anii 60, 70 şi 80, erau, odinioară, reginele şoselelor şi toată lumea întorcea capetele după ele.

Sasz Ferencz este proprietarul unei motociclete BMW B100. Povesteşte că motocicleta este prima sa dragoste, că îi face mare plăcere să o conducă şi că merge la cumpărături cu ea. Se consideră norocos pentru că soţia sa nu doar îi înţelege pasiunea, ci i-o şi împărtăşeşte. „Am 72 de ani, iar doamna mea aproape de 70. Cu mare plăcere umblăm împreună cu motocicleta. Avem şi maşină. Motocicleta are 34 de ani, e din anii 80 şi merge foarte bine. Cel mai lung drum pe care l-a făcut a fost până la Sovata, vreo 400 de kilometri, dus-întors, cu soţia“, spune Sasz Ferencz.

Acest model de motocicletă l-a adus din SUA, New Jersey mai exact, şi toate taxele l-au costat vreo 5.000 de euro. „M-am îndrăgostit de motocicletă în urmă cu mult timp. Prima dragostea a mea e asta, motocicleta, pe urmă altcineva. În fiecare zi mă plimb cu motocicleta, şi la pâine. E foarte util că se poate parca“, spune Sasz Ferencz. Acesta obişnuieşte, în zilele însorite să meargă la vecini din Ungaria, într-o plimbare cu motocicleta. Un alt pasionat este Lorand Mărginean (42 de ani), de profesie web designer. El a venit la expoziţie cu o motocicletă Ural 660 din anii 80 pe care a asamblat-o singur, bucată cu bucată. „Mă plimb cu ea în jurul Clujului“, afirmă pasionatul originar din Cluj-Napoca.

Sursa: Adevarul