În perioada 26 – 27 aprilie, Hipermarketul Cora Cluj împreună cu Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj invită clujenii la HiperParada Animalelor, eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Câinilor de Salvare şi a Zilei Jandarmeriei Ardelene.

Astfel, între orele 10.00-16.00, peste 100 de câini din cele mai diverse rase promit să încânte publicul cu talentele lor.

Vor putea fi urmăriţi câinii de serviciu ai Poliţiei şi Jandarmeriei simulând acţiuni de intervenţie, câini de salvare în actiuni de căutare, demonstraţii de disciplină, pază şi apărare, discdogging, dogdancing, agility şi mai ales o extraordinară paradă a raselor.

În plus, protagoniştii demonstraţiilor pot fi admiraţi la standurile amenajate în cadrul evenimentului. Vor putea fi adresate întrebări angajaţilor MAI de la Centrului Chinologic Dr.Aurel Greblea din Sibiu, conductorilor echipelor canine de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, voluntarilor Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania şi ai Asociatiei Samaritenilor Orăştieni.

Bruno Icobeţ, câştigătorul ultimei ediţii a show-ului “Românii au talent” va încânta publicul cu demonstraţii extraordinare de discdogging, sportul pe care doreşte să îl promoveze alături de căţeii săi.

Reprezentantii şcolilor de dresaj clujene vor face demonstraţii de disciplină, pază, apărare, agility, dogdancing şi vor da sfaturi şi informaţii despre dresajul canin şi programele de dresaj pe care le desfăşoară pentru clujeni.

Asociaţia Chinologică Napoca a Judeţului Cluj va fi şi ea reprezentată de peste douăzeci de crescători clujeni care vor încânta vizitatorii cu o extraordinară paradă a raselor, aceştia având ocazia de a afla direct de la crescători care sunt particularităţile fiecarei rase, ce înseamnă un câine de calitate şi de unde poate fi acesta achiziţionat.