Luni, 19 mai 2014, Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a fost gazdă primitoare pentru elevii de la școala “Constantin Brâncuși”.

Ei au participat la biserică la o oră inedită de religie, pregătindu-se pentru Concursul literar religios „Lăsați copiii să vină la Mine!” Elevii clasei a VI-a, însoțiți de doamna prof. de religie Daniela Necula, au sosit la biserică la ora 10 și au fost întâmpinați de părintele Valentin Bochiș care a avut un dialog cu copiii, cu privire la Sfintele Taine și la importanța acestora în viața lor. Apoi, în sala de la demisolul bisericii, elevii au participat la o mică agapă. După ce bucatele au fost binecuvântate, copiii s-au bucurat de cele pregătite pentru ei și la sfârșit au rostit rugăciuni închinate Maicii Domnului, Crezul și au cântat împreună „Hristos a Înviat!”

De asemenea, săptămâna trecută, vineri, copiii de la cercul de pictură al bisericii „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca au desfășurat o activitate menită să sprijine construcția Așezământului social “Sfântul Onufrie” de la Mănăstirea Florești. Părintele Visarion Pașca a participat la activitatea cercului nostru și cu această ocazie a primit în dar de la copii banii care s-au adunat prin vânzarea ouălor decorative de Sfintele Paști. Părintele i-a felicitat pe cei mici pentru activitatea lor și le-a spus câteva cuvinte despre importanța acestui centru pentru orfani. Apoi i-a invitat să participe la sărbătoarea Sfântului Onufrie, din 12 iunie, deoarece elevii de la această școală, îl cinstesc în mod special pe acest mare sfânt prin derularea în ziua de prăznuire a concursului “Micul Onufrie”, aflat anul acesta la a VIII-a ediție.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea